Belagte vs ubelagte produker - hva er forskjellen?
Når man skal velge nye panner og gryter, så dreier alt seg om å finne det som passer dine behov. Er du i tvil, så se nærmere på vår sjekkliste med fordeler og ulemper ved belagte og ubelagte produkter.
Belagte vs ubelagte produker - hva er forskjellen?
Når man skal velge nye panner og gryter, så dreier alt seg om å finne det som passer dine behov. Er du i tvil, så se nærmere på vår sjekkliste med fordeler og ulemper ved belagte og ubelagte produkter.
Belagte panner
Fordeler
- Enkle å bruke og vedlikeholde
- Ideelle for ømfintlig mat og ingredienser som egg og/eller melkebaserte sauser og produkter
- Lite eller intet fett behøves
Ulemper
- Høye temperaturer kan skade belegget
- PTFE-belagte produkter må byttes ut når de begynner å bli slitte eller skadede
Bonus tips: for å forlenge levetiden på ditt belagte produkt, bruk kun redskaper og verktøy i silikon, plast eller tre under matlagingen.
Ubelagte panner
Fordeler
- Ekstremt motstandsdyktig mot varme
- Lang holdbarhet; kan vare evig ved riktig vedlikehold
- Enkle å bruke og rengjøre
- Spesielt egnet for bruning og steking av mat, feks kjøtt
- Ubelagte produkter kan brukes med alle typer redskaper, inkludert metallredskaper
Ulemper
- Ubelagte produkter kan bli misfarget over tid, dog gjør ikke dette noe med holdbarheten
- Bruk av fett som olje og smør er anbefalt hver gang slik at maten ikke setter seg fast
Visste du? Sammenliknet med belagte produkter, så gir ubelagte produkter en bedre stekeskorpe over lavere temperaturer, noe som sparer energi.