Hvordan bruke rustfrie panner – FAQ
Hvordan bruke rustfrie panner – FAQ
Hvorfor skal jeg velge All Steel?
- All Steel er en serie med kok- og stekprodukter som tåler daglig bruk. Hvis du ønsker det rustfrie designet kombinert med non-stick egenskaper så er All Steel serien for deg.
- All Steel pannene, med sitt plastfrie, Ceratec™ non-stick belegg, er perfekte for bruninnig og steking, og tåler i tilegg høye temperaturer. All Steel rustfrie panner er også sikre i bruk, samt lette å rengjøre.
Hvorfor skal jeg velge Norden seriens belagte panner?
- Norden seriens belagte panner passer utmerket til daglig matlaging, og selv etter tøff langvarig bruk, vil serien utkonkurrere de fleste ubelagte pannene på markedet.
- Produktene har alle plastfrie non-stick belegg, gjennom det keramiske belegget Ceratec™, og den mineralske behandlingen Thermium™. Sammen gir de en suveren non-stick overflate, selv ved bruk på høye temperaturer.
Hva er Ceratec™, og hvordan fungerer belegget?
- Ceratec™ er et 100 % plastfritt, keramisk basert belegg som gir meget gode non-stick egenskaper.
- Spesielt egnet for bruning og steking av kjøtt, fisk og fugl.
- All Steel og Norden's belagte panner kan brukes selvom non-stick egenskapene har blitt forringet.
Hva er Thermium™, og hvordan fungerer det?
- Thermium™ er en mineralsk behandling som gir en tynn non-stick overflate.
- Thermium™ behandlingen er 100% plastfri og transparent.
- Den har suverene egenskaper ovenfor varme, og gir en meget hard overflate.
- Passer spesielt godt til bruning og steking.
Hvordan bruker jeg en ubelagt rustfri panne?
- Ha i fett i den ubelagte pannen, men tilsett fettet når produktet er varmt.
- Ha så i en generøs mengde olje eller smør, og fordel det utover i pannen.
- En ubelagt panne er ideell for bruning av mat over høye temperaturer, noe som gir en perfekt stekeskorpe. Men ikke bruk for høy varme; husk at det å senke temperaturen vil forhindre at maten sitter fast.
- Videre er det også fint å vite at en ubelagt stekepanne bruner maten effektivt over lavere temperaturer enn en belagte panner, noe som også sparer energi.
- Du kan bruke ubelagte panner til en mengde forskjellige oppgaver også. Dette inkluderer flambering, woking og forskjellige typer sauser og reduksjoner.
- Håndtaket til produktet kan bli varmt. Pass på å ha et par ovnsvotter tilgjengelig slik at man ikke brenner seg.
- Sett pannen til avkjøling før den vaskes.
- Tåler bruk i stekeovn opptil 270° Celsius.
- Fungerer på alle typer platetopper, inkludert induksjon.
Bonus tips: mat med høyt proteininnhold som tofu, hvit fisk, egg og liknende er spesielt utsatt for at det kan sette seg fast, så husk å bruke nok olje eller smør. Husk også å ikke snu maten så ofte, men la det få en stekeskorpe før man flytter på ingrediensene. Kyllingfilèt er et godt eksempel på mat som bør få en fin stekeskorpe før den snus.
Hvorfor skal jeg velge All Steel pure eller Norden seriens ubelagte produkter?
- All Steel pure og Norden seriens ubelagte produkter er perfekte for de som ønsker et produkt som er stabilt og særdeles holdbart. Ved rett vedlikehold, så kan ubelagte produkter vare for evig.
- Ubelagte stålpanner passer til en mengde typer matlaging, alt fra bruning og flambering til woking. Takket være deres høye toleranse for varme, vil All Steel pure og Norden seriens ubelagte produkter ha en meget lang holdbarhet.
- En ubelagt panne er også et perfekt produkt når man feks skal lage tomatbaserte sauser. Vi anbefaler dog ikke å bruke All Steel pure eller Norden seriens ubelagte produkter for melkebaserte sauser, da denne typer sauser lettere kan brenne seg fast i et slikt type produkt.
Hvorfor er rustfritt stål et mer holdbart materiale?
- All Steel pure pannene er laget av premium rustfritt stål; deres 3-lags konstruksjon og tykke kjerne av aluminium gjør produktet særdeles energieffektivt.
- Rustfritt stål kan bli resirkulert igjen og igjen. Våre belagte og ubelagte stekepanner er laget av 90 % resirkulert premium rustfritt stål, et produkt som gir et hele 92% lavere karbonavtrykk enn industriens gjennomsnitt.
- Takket være dets unike holdbarhet, vil rustfrie produkter holde lengre.
Må jeg bruke fett, olje eller smør i en ubelagt panne?
- For et optimalt resultat, så anbefaller vi bruk av olje eller smør når du lager mat i en ubelagt stekepanner. All Steel pure og Norden seriens ubelagte panner har alle et unikt preget mønster som hjelper med å fordele fett i pannen, samtidig som det skaper luft mellom maten og produktet, noe som igjen gir den deilige stekeskorpen.
Hvordan varmer jeg korrekt opp en ubelagt rustfri panne?
- La den ubelagte pannen varmes opp. Tilsetting av olje eller smør for tidlig, vil gjøre at maten lettere kan sette seg fast.
- Slik sjekker du om pannen er varm nok: drypp et par dråper vann i pannen. Fordamper vannet umiddelbart er ikke pannen varm nok. Fordeles vannet gjennom små perler, er pannen for varm. Perfekt temperatur er det nå vannet holder seg i èn stor dråpe, og danser rundt i pannen. Fjern så vannet, tilsett olje eller fett, og start matlagingen.