Kjøkkenprodukter
Hvordan tar jeg best vare på mine kok- og stekprodukter?
For at man skal nyte godt av ethvert kok- og stek produkt, er det noen enkle huskeregler man gjør smart i å følge, slik at produktene varer lengre:
- Vask produktet med mildt såpevann før førstegangs bruk.
- Ikke forlat et tomt produkt på platetoppen når den er i bruk.
- Unngå bruk av "boost" funksjoner på induksjonstopper.
- Rustfrie håndtak kan bli varme, så bruk grytekluter om nødvendig.
- For det beste stekeresultatet: Bruk fett eller olje basert på matlaging for å redusere sjansen for at mat setter seg fast i produktet.
- Unngå ekstreme temperatursvingninger.
- De fleste Fiskars produkter kan vaskes i oppvaskmaskin hvis ikke annet er opplyst (produkter i støpejern og/eller i tre må f. eks ikke vaskes i oppvaskmaskin), men håndvask vil forlenge levetiden til produktet.
Maten brenner seg fast i stekepannen, hva gjør jeg?
Når belegget i stekepannen har en noe redusert non-stick egenskap krever det at produktet vaskes godt med såpe og varmt vann etter hver gangs bruk. Proteinene (eggehvitestoffene) i maten vil skille seg ut og lett sette seg fast ved ca 150 grader og hvis dette ikke fjernes vil til slutt ”alt sitte” fast i produktet. Du finner flere tips og råd om bruk og vedlikehold via produktsidene.
Reservedeler til «Kjøkken produkter»
Vi har noen få reservedeler til våre kjøkkenprodukter. Er produktet over en viss alder, kan det være at reservedelene er utgått.
En komplett liste over hva som er tilgjengelig finner du her.