Tips for matlaging med og vedlikehold av koke- og stekeprodukter med keramisk belegg
Non-stick stekepanner med keramisk belegg er et ukomplisert valg for matlaging. Keramisk belegg er enkelt å bruke og gir pen bruning av ingrediensene, noe som gir måltidet fremragende konsistens, smak og utseende.
Ved å følge disse tipsene kan du forlenge levetiden på de keramiske koke- og stekeproduktene.
- Man bør helst unngå å varme opp en tom stekepanne.
- Bruk alltid olje eller smør for å oppnå best mulig stekeresultat. Skru ned temperaturen på kokeplaten så fort oljen eller smøret begynner å boble, og vær sikker på at pannen er varm før du tilsetter maten.
- Vi anbefaler steking på lav og middels temperatur. Non-stick stekepanne med keramisk belegg tåler varmen svært godt. Unngå imidlertid å bruke svært høy temperatur, fordi overoppheting av pannen vil skade belegget. Vær forsiktig slik at pannen ikke overopphetes, spesielt ved bruk av booster-funksjon på induksjonstopper.
- La maten steke en kort stund før den snus eller flyttes. Dette bidrar til å hindre at maten setter seg fast i pannen, og du får en nydelig stekeskorpe.
- Vi anbefaler redskaper av tre eller plast. Unngå metallredskaper som vil ripe opp det keramiske belegget.
- La stekepannen avkjøles før den vaskes. Å tilsette kaldt vann i en varm panne kan skade belegget og/eller føre til at bunnen slår seg.
- Vi anbefaler at koke- og stekeprodukter med keramisk belegg vaskes opp for hånd. Alle Fiskars koke- og stekeprodukter med keramisk belegg kan vaskes i oppvaskmaskin, men oppvask for hånd (med kost, vann og mildt oppvaskmiddel) anbefales fordi det vil forlenge beleggets levetid. Bløtlegg pannen i vann for å løsne fastbrente matrester.
Vanlige spørsmål
Hva inneholder det keramiske belegget på koke- og stekeproduktene?
Det keramiske belegget består av keramiske komponenter som danner en non-stick-overflate. Fiskars’ keramiske belegg er polysiloksan-basert og består hovedsakelig av silikon og oksygen.
Hvilke fordeler gir det keramiske belegget?
Fiskars’ keramiske belegg er et trygt og enkelt valg for matlagingen. Keramiske belegg tåler varmen bedre enn PTFE-belegg og har fremragende non-stick-egenskaper. Det keramiske belegget gir vakker bruning av maten og tilfører måltidet konsistens og smak.
Avgir det keramiske belegget mikroplast?
Det keramiske belegget avgir ikke mikroplast selv om overflaten skulle bli skrapet opp.